Иве Лоле Рибара бр.1,
17500 Врање

Плава зона

Плава зона

      На основу Решења о одређивању Плаве зоне  на териториjи Врања, коjим jе утврђен посебан режим саобраћаjа теретних моторних возила припремљени су Захтеви за одобрење кретања, заустављања и паркирања у плавоj и пешачкоj зони, коjи се подносе ЈП „Урбанизам и изградња града Врања“ - Врање, на прописном обрасцу, преко писарнице или електронским путем на е-маил:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Обрасце захтева  можете преизети са наше интернет странице.

Plava zona mapa mala
     „Плава зона“ ограничена jе улицама: Булевар Авноjа, 11. Конгреса, Омладинских бригада, Краљевића Марка, Дубровачка, Вука Караџића, Нишка, Златиборска, Трг 7. Септембра, Др. Копше, Филипа Кљаjића, Цетњска, Воjводе Степе, Змаj Jове, Косовска, Мишарска, Гњиланска, Браће Вељковића, Колубарска и Трг Братства Jединства.

У Плавоj зони дозвољено jе кретање, заустављање и паркирање свих категориjа теретних моторних возила у складу са овим решењем, изузев у пешачком сектору Плаве зоне коjи се регулише посебним решењем. У „Плавоj зони“ (не укључуjући пешачки сектор), дозвољено jе кретање, заустављање и паркирање:

1. теретних моторних возила наjвеће дозвољене укупне масе до 3,5 тона у времену од 00,00 до 24,00 сата
2. теретних моторних возила наjвеће дозвољене укупне масе преко 3,5 тона у времену од 00,00 до 08,00 и од 20,00 до 24,00 сата, осим теретних моторних возила корисника царинског терминала и шпедициjе, коjима jе дозвољено кретање, заустављање и паркирање у улицама 11. Конгреса и Омладинских бригада у времену од 00,00 до 24,00 сата.
3. теретних моторних возила свих категориjа коjа се користе за хитне интервенциjе, радним машинама и специjалним теретним возилима у времену од 00,00 до 24,00 сата.

 

 

PDFico Образац захтева за одобрење кретања у "Плавој зони"